luni, 6 februarie 2012

A nu mai voi

Am inteles cum este starea in care nu-ti mai doresti nimic, fiindca la un moment-dat ti-ai indeplinit toate datoriile pe care ti le dicta constiinta si ai trecut prin toate probele de foc care ti-au calit vointa; pana la urma, ai ajuns sa descoperi ca AI DEJA TOTUL INAUNTRUL TAU. Te nasti deja bogat.Alergand dupa bogatiile lumii si chiar -dupa lume, saracesti, paradoxal.Fiindca devii sclav al lumii.retragandu-te cat mai mult in tine insuti , intr-o viata linistita, iti regasesti comorile autentice.
Rugandu-te nu stiu daca dobandesti neaparat un dialog cu Dumnezeu , insa dobandesti o liniste si o pace pe care El ti-o ofera in chip bland si pe nesimtite. El are grija de tine.Simti asta, si atunci te lasi in grija Sa. Si nu mai voiesti nimic, fiindca intelegi ca EL stie ce e mai bun pt tine, si iti da la vremea potrivita.

Incep sa nu te mai atraga bogatiile, petrecerile, hainele, mall-urile, masinile, casele si orice alte distractii, fiindca incepi sa realizezi ca ele nu iti aduc in fond fericirea. Incepi sa nu mai vrei lucruri complicate si sa apreciezi simplitatea in toate manifestarile ei.
Si atunci insasi viata devine simpla:nu-ti ramane decat sa inaintezi in intelepciune si sa te bucuri de fiecare lucru, de soare de natura, de oamenii buni cu care interactionezi, atat cat poti tu sa intelegi masura fiecaruia, sa te desavarsesti putin cate putin, si...sa imbatranesti frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu