luni, 11 iulie 2011

Corabia de vise

Desi aparent in vesnica vara, femeia este  o toamna aurie si interioara, plina de bogatii. Omul nu stie sa cunoasca natura decat in a miliarda sa parte. Cum ar putea sa cunoasca femeia…Si  chiar daca ar cunoaste-o.
Femeia e o corabie cu panze firave si elastice tesute dintr-o materie mai fina decat visul, plutind cateva clipe pe iluzoria panza a fericirii Plutind pe insasi umbra fericirii , pe speranta ei, pe cautarea ei , pe asteptarea adesea zadarnica. De multe ori, drumul  femeilor adevarate e trasat de dara de spuma alba a fericirii….Numai cand sufla vantul dragostei. Restul a fost chin si furtuna in care nu merita sa se rataceasca o corabie de vise. Femeia. 
Este mai buna oare asteptarea in portul asteptarii?

4 comentarii:

  1. "este mai bună aşteptarea în portul aşteptării?"..
    adevărul este că întreaga viaţă este o aşteptare..mereu aşteptăm ceva..să creştem,să devenim maturi,să realizăm ceva,până la apusul vieţii când resemnarea constă doar în speranţa că mai există ceva dincolo de noi...iar femeia,nu în totalitate "este o toamnă aurie,plină de bogăţii"(frumoasă şi inedită metaforă),ci sunt destule ce se folosesc de toamna altora în a se îmbogăţii:)..iar bărbatul pare atât de simplu tocmai pt.că nici femeia uneori nu se cunoaşte pe sine...este însă adevărat că în furtunile vieţii o femeie pare mai puternică decât un bărbat pentru că este şi cea care aduce viaţă pe acest pământ,şi firesc natura îşi are echilibrul ei....
    lăsând toate acestea deoparte ,vreau să spun că textul este o inspiraţie divină,pe care tu ai aşternut-o pe ecran într-o manieră artistică aparte..deosebită:)
    o zi magnifică!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a placut...felicitari...ceva,ceva înseamnă şi bărbatul.

    RăspundețiȘtergere
  3. va multumesc pentru trecere!
    da, stiu ca este si barbatul ceva..si mai stiu ca femeia nu este doar cum am descris-o aici, bineinteles...bogatia de stari si de laturi ale sufletului uman este inepuizabila cred, ca si universul.
    de fapt, am scris aici asa cum m-am simtit in interior intr-un anumit moment.de visare.
    ma bucura si ma emotioneaza trecerea voastra...seri minunate, linistite, pline de vara si de toamna si de mii de anotimpuri aurii in suflet!

    RăspundețiȘtergere