luni, 10 ianuarie 2011

Culoarea inimii Episodul 4: Omul de zapada


Cand Alex se intoarse in curtea bisericii, fetita cea ciudata disparuse.
Pacat..isi spuse ea. Ii adusese o multime de prajituri, si cozonac cald abia scos de mama din cuptor.
Ce sa faca? Se intoarse spre casa, gandindu-se cu parere de rau la tot efortul depus si la fetita cu ochii cerului…se intreba pe unde s-o fi aciuat acum ca incepea sa se intunece…daca avea o casa calda si o familie acum ca se apropia ajunul Craciunului. Cand deodata pe drum, vazu vreo 6-7 copii cam de seama ei, jucandu-se si tipand.
Erau foarte agitati in jurul a ceva ce parea o mogaldeata pe jumatate ingropata in zapada. Se apropie si putu sa le auda vocile:
- Gata, acum te vom ingropa!
- O sa fii omul nostru de zapada!
- O sa te zidim de vie in zapada, pe urma vom dansa in jurul tau si apoi Mos Craciun va veni la noi, si ii vom putea povesti fiecare ce ne dorim sa ne aduca… Iar pe tine te va lua la Polul Nord, si te va transforma in munte de zapada..
- Sau o sa te transforme intr-o vrajitoare mica si urata si o sa te inchida in cea mai urata inchisoare de la Pol…
Alex se apropie speriata si se uita mai bine la mogaldeata care se zbatea in zapada…I se paru cunoscuta si isi dadu seama imediat ca era vorba de fetita intalnita in curtea bisericii. Era ingrozita si se zbatea sub mainile rele ale copiilor, si mai ales sub amenintarile lor.
-Stati!
La auzul vocii ei, copiii se oprira surprinsi.
-Tu cine mai esti?
-Eu sunt…eu sunt….sora ei! Da!
-Haha, ce minciuna, cum adica sora ei? Am gasit-o aici singura cersind!
-Ba nu-I adevarat, ne jucam amandoua, de-a …printesa si cersetoarea, si de asta ea e imbracata asa saracacios…acum lasati-o in pace, lasati-o sa plece! Hai Coralia, vino cu mine! Daca nu-I dati drumul imediat, il chem pe tati imediat, si va arata el om de zapada…railor si uratilor, sa va fie rusine sa ingropati in zapada un copil ca si voi! Acum uitati-va ce degerata e, poate sa moara din cauza voastra!
Uluita, Coralia se uita la ea cu ochii ei ca cerul si nu putea sa-si creada ochilor. Se lasa moale in mainile lui Alex care o trase dupa ea, eliberand-o de gloata copiilor uluiti si redusi la tacere.
- Hai Coralia, vino cu mine, sa fugim de prostii astia. CE zici, vii pana la noi, sa te incalzesti? Esti plina de zapada, cred ca ai si in urechi!
Coralia amutise, nu putea sa ingaime nimic, tremura din tot corpul si dintii ii clantaneau de frig. Era pe jumatate degerata.
Alex o trase dupa ea, ii lua mainile, incercand sa le incalzeasca.
-Ce rautati! Sa –si bata joc de un copil mic si neajutorat…Vino Coralia, sa ne grabim, altfel poti sa racesti rau, si nu-l vei mai putea primi pe Mos Craciun cum se cuvine! Mergem la mine, sa faci o baie fierbinte sis a-ti imprumut cateva haine .Mosul trebuie sa te gaseasca intr-o stare convenabila!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu