sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Nu suntem liberi (care ar trebui sa se intituleze: suntem liberi, insa habar nu avem)

Orice sentiment de libertate si de fericire de pe acest pamant e zadarnic. In fond, nu suntem liberi.Sunt momente...in care ne putem simti mai bine. In care putem avea iluzia starii de bine, iubirii, libertatii.Dar trec asa cum trece ploaia, asa cum trece soarele.In fond nu suntem liberi- mereu prizonieri a cate ceva.

Cel mai rau mi se pare prizonieratul atunci cand iubesti. Cand tii mult la un om, cand il intelegi si ai vrea sa-l vezi fericit,sa-i aduci o alinare. Dar nu poti, pentru ca multe lucruri va despart. Asta e cel mai groaznic prizonierat. Regula e sa te indragostesti de cine trebuie. Sa nu ridici capul decat spre cine se cuvine. Ceilalti nu merita o vorba buna.

Poate singura solutie e lupta. Indarjita. Sa stai drept si sa infrunti, sa incerci sa-ti pastrezi si sa-ti aperi demnitatea, in fata unor legi si reguli stupide.In fata rautatii.

Simt ca atatea si atatea reguli si tabu-uri sunt pur si simplu stupide. Fara ele am fi mai liberi, dar ni le creem singuri, ca sa ne legam in lanturi si mai tare. II judecam pe ceilalti intruna, si abia asteptam sa le punem lanturi de gat. Suntem rai, meschini, egoisti. Nu putem sa-i lasam pe ceilalti in pace sa-si traiasca viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu