miercuri, 9 martie 2011

Bucuresteni azi 3


myhouseonweb.eu


Mi-e dor de bucuresteni. Fiindca nu am intalnit nicaieri oameni mai frumosi. Mai buni , mai fara griji. Intr-adevar, stiu ca poate suna ciudat ceea ce spun sau poate e o parere foarte subiectiva, insa bucurestenii imi par cu adevarat ca stiu sa traiasca, spre deosebire de alte popoare pe care le-am intalnit, unde consumismul e pe primul loc. Daca fac o groaza de shopping si au o groaza de chestii adunate in mormane , oamenii considera ca traiesc bine si ca sunt fericiti.
La noi, sper inca sa nu fie chiar asa, desi tendinta e aceeasi, insa numai din afara. In naivitatea noastra minunata, consumismul se transforma adesea in ceva mai frumos, gen ocazie de a-ti revedea un vechi prieten (la mall) sau pana la urma, din lipsa de bani, consumismul ramane doar la faza de a te duce la mall sa admiri vitrinele si eventual sa-ti cumperi doar un briz-briz de 10 lei.

     La noi, e frumos si sa stai acasa sa mananci cartofi prajiti si sa te uiti la un film...sau sa te plimbi prin parc , sa iesi la terasa cu prietenii, la film, la patinoar, etc... In fine....poate ca bucurestenii  insisi nu-si dau seama, insa viata lor e mult mai frumoasa si mai relaxata decat a altora, care nu stiu decat sa comenteze despre gaina vecinului si sa-si numere banii stransi la saltea.
Oricum ar fi, lumea merge spre mai rau..poate  e ceva intentionat de anumite grupari de interese.Poate ca Apocalipsa se va implini. Pana atunci insa, de ce sa ne tot gandim intruna la bani, si sa nu ne bucuram de viata si de tineretea cea minunata care trece atat de repede? Mai bine sa mancam paine cu muraturi si sa ne ingrijim de suflet, sa-i dam hrana cea mai de pret: iubirea, frumusetea, prietenia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu