marți, 29 martie 2011

Astazi fiecare are un interes


Orice facem, facem pentru bani.Sau pentru ceva anume. De multe ori. Prieteniile, activitatile, iesirile, chiar si actiunile caritabile, chiar si un simplu blog. De multe ori, facem totul din interes. Aici in Occident daca dai o cana cu apa cuiva iti aduce si el o cana cu apa in schimb...totul e considerat ca trebuie sa se plateasca, ideea de a face ceva gratuit si din inima pentru cineva e aproape de neconceput. Exista o rautate si o frica de ceilalti incredibila. Aproape nimeni nu iti e prieten adevarat. Viata e aproape groaznica, in felul asta, si dezumanizanta. Sa stai mereu cu panica.

Toate acestea, la noi inca nu se vad...eu una cel putin nu le-am perceput atat de mult. Doamne ajuta, sa nu ne contamineze prea mult!Noi suntem inca minunati, sper ca asta ne va salva, sper ca Dumenzeu ne vede si la momentul potrivit ne va ajuta. Poate ca deja ne ajuta.

2 comentarii:

  1. Nu stiu cum e in Occident; la noi inca mai sunt multi oameni cu suflet frumos, carora le place sa daruiasca ceva si sa-i ajute sau sa-i faca pe ceilalti sa se simta bine. E minunat cand intalnesti astfel de oameni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ai venit, tetris!
    Intr-adevar, la noi exista foarte multi oameni absolu minunati....mie sincera sa fiu, mai toti imi par asa. de aceea sunt fericita sa am sansa de a trai intr-o tara ca a noastra, cu toate defectele ei...si vazand diferentele dintre noi-occident, sunt categoric mandra sa fiu romanca.
    numai bine si o primavara minunata!

    RăspundețiȘtergere