marți, 26 aprilie 2011

Teatru cu fluturi partea a 2-a


Din pacate, primul curs nu fu cine stie ce, si nici al doilea, si nici al treilea. Tot entuziasmul ei se cam dezumfla: da, ii filmara cand se prezentara, apoi ii pusera sa citeasca niste stiri de jurnal, in fata camerei, sa prezinte un inceput de emisiune imaginara…Seful scolii- Emilian – le vorbi mai mult despre jurnalism, stiri si alte cele…Invitara o prezentatoare de stiri sa le vorbeasca despre jurnalul de stiri etc…ceea ce ar fi putut fi interesant, daca Selena si-ar fi dorit sa se faca prezentatoare de stiri sau ziarista…insa din pacate acesta chiar nu era visul ei. Probabil am inteles eu gresit, isi spuse, insa la inceput chiar mi-au zis despre regizori si actorie si filmat scene de film si telenovela…oricat as fi visat cu ochii deschisi, mi s-a parut totusi ca asta a fost ceva real…
 Se gandea deja sa renunte sau sa se duca mai rar, oricum nu-I prea placea mediul si nici cladirea veche si intunecoasa unde se tinea cursul.Aproape ca se gandea: inca o teapa. Inca o speranta dusa pe apa sambetei, In acest Bucuresti unde nu se intampla nimic serios, unde domneste numai plictiseala si lucrurile facute in dorul lelii.
…Pana in ziua in care l-a cunoscut pe Mircea, unul din cei mai in voga actori si prezentatori. Care de altfel, ei nici nu-I placea, la televizor, I se parea exagerat de copilaros si cu un rol nu prea bine jucat. Selenei ii placeau barbatii mai seriosi.Era insa cel mai bine cotat prezentator, emisiunea sa –printre cele sau cea mai urmarita.Asa ca, isi spunea ea, probabil o fi fost ceva de capul lui. La curs avu posibilitatea sa se convinga, el fiind unul din cei cu care urma sa aiba mai multe intalniri.
Fu impresionata de la inceput de personalitatea lui- era mult mai placut decat pe ecranul televizorului, avea simtul umorului intr-un mod copilaresc dar simpatic, era foarte inteligent, degaja un anumit farmec si siguranta de sine de care niciodata nu fusese constienta. Ce chestie, isi zise, cat de mult te schimba televizorul. Pacat ca el nu isi etaleaza aceasta latura si pentru publicul larg, probabil prinde mai mult la public sa o faca pe prostul.
Tot  timpul cat gabi vorbi, ea il asculta distrata, atenta mai mult la el decat la ceea ce spunea. Brusc, se intreba daca o fi insurat, dar incerca sa isi alunge aceste ganduri. Din cate auzise ea, era si insurat, avea si copil…asa ca…alta fusese mai rapida inaintea ei. Ca de obicei, baietii buni sunt luati.
La sfarsitul cursului, trebui fiecare sa faca un mic plan despre o emisiune si apoi sa-l prezinte . Al ei fu despre o emisiune in care diverse celebritati ar intalni oameni obisnuiti, in diverse locuri din tara, si ar vedea daca s-ar putea indragosti. De fapt, ideea era daca o celebritate ar putea sa  aiba o relatie armonioasa cu o non-celebritate. In timp ce vorbea, Selena il fixa pe Mircea, rosind, astfel incat la final, el o aplauda si spuse ca I se parea foarte buna ideea ei, si ca poate ar trebui sa se gandeasca serios la un asemenea proiect de emisiune. Ar fi putut avea succes la public.
Rosie toata , incantata, emotionata, cu capul printre nori si inima batandu-I ca o bomba in piept, Selena ii multumi si ii zambi intr-un mod mai mult decat graitor…in mintea ei, isi spunea: mi-ar placea ca primul episod al unei asemenea emisiuni sa fie chiar despre mine si tine….Insa Mircea nu avea cum sa-I ghiceasca gandurile.
Pe parcursul cursului, avu impresia insa ca el se tot uita la ea…oare I se parea? Iar la plecare, nu putu sa nu observe cu mirare aerul  lui trist . In fata tuturor parea vessel  si sigur pe sine, insa la plecare parea un om atat de trist…Selena nu se putu opri sa nu se intrebe ce-o fi fost cu el….doar era bogat si celebru, avea o familie, toata lumea il adora, ce putea sa-I lipseasca? Ar fi vrut foarte mult, intr-un moment de impulsivitate, sa-I ceara nr de telefon, insa nu s-ar fi cuvenit…Om insurat, Selena, ai innebunit?? Oricum, avea sa-l mai intalneasca, pe parcursul cursului…care in sfarsit, incepea sa devina interesant.
Ajunsa acasa seara, dadu buzna la internet, sa afle cat mai multe despre el: cu mare deziluzie (desi stia deja), vazu ca era casatorit cu fiica unei cantarete, fotomodel pe deasupra, cu care avea un baietel, si  era si mare familist: niciun scandal , nicio tradare, isi iubea familia, un sot si un tata exemplar…Cred si eu, isi zise ea. Un asemenea barbat…cred si eu ca s-a gasit alta mai desteapta si mai frumoasa, inaintea mea…Oricum nu s-ar uita el la o micuta  ca mine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu