vineri, 1 aprilie 2011

Strainului pe care toata lumea il cunoaste

Tie,

Care-mi bantui visele neincetat. De ce te-am lasat inauntru? Ce-am avut de castigat?
Imi vreau sufletul inapoi. Chiar de e frunza uscata, mi-l vreau inapoi. Macar uscat sa fie, insa intact. Macar ciuruit si plin de nisip. Dar nu vreau pe el ploaie radioactiva. Nu vreau pe el muscare de luna. Nu vreau zambetul tau  pe veci departe. Ce-mi pasa mie ce se cuvine?

Ce ai tu de-a face cu sufletul meu, ce stii despre el?

Vreau pe frunza scrijelirea trecatoare a vantului, nu muscare de luna.

J.



5 comentarii:

  1. îmi place felul în care surprinzi mereu prin noi schimbări de decor ale blogului(iată un aspect pe care,deşi mai veche prin blogosferă,nu am depistat cum să-mi personalizez şi eu fundalul,obligată fiind să mă folosesc doar de şabloanele existente)..acum pare chiar un jurnal scris pe caiet,doar că sper să nu te superi pe mine,este mai greu de citit..nu în sensul că nu s-ar înţelege,ci la modul că la unele cuvinte e necesar să le trec cu privirea cel puţin încă odată ptr.a lega înţelesul propoziţiei..mie îmi face plăcere să te citesc oricum,dar poate ptr.noi cititori ar fi mai greu,mă găndesc...
    observ o uşoară melancolie în ultimele scrieri ale tale...trebuie însă să fii optimistă..eşti la vârsta când viaţa este asemănătoare bobocilor ce stau să pocnească în floare..pe înţeles,visurile tale sunt gata să se îndeplinească,şi este tot ce ţi se poate întâmpla mai frumos în viaţă...frumos şi bine pe care ţi le doresc şi eu din tot sufletul..să fii iubită!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna! si multumesc frumos.
    In privinta scrisului, o sa-l schimb, asa cum vezi ca sunt intr-o continua schimbare mereu.
    Cat despre melancolie...aici scriu de multe ori cand sunt foarte obosita, sau cand mi-e greu. Simt nevoia unui refugiu.Regret daca intristez pe eventualii mei cititori...Dar asta e, asa simt in unele momente , si fiindca nu am cui impartasi starile mele, le scriu aici. Sper sa ma ierti.
    Multumesc tare tare mult pentru gandurile atat de frumoase si generoase. Da, mai am inca indrazneala sa cred in niste visuri si stiu ca am si puterea sa le duc la capat...mai intervine cateodata acest pesimism. Deh, trece, toate trec.
    Numai bine si o primavara minunata, superba, afara si in suflet, iti daruiesc!
    Cu drag, Roxana
    PS: daca vrei sa-ti reinnoiesti fundalul blogului, poti copia imagini de pe google care iti plac; apoi te duci la optiunea "design" "fundal" si de acolo incarci imaginea pe care o vrei. E un joc amuzant, pe mine ma relaxeaza sa tot schimb pe aici. Enjoy!

    RăspundețiȘtergere
  3. PPS: in caz ca vrei sa te mai amuzi putin, poti intra si pe celalalt blog al meu:http://maimutaroz.blogspot.com/
    aici ma amuz, cand am dispozitia sa ma amuz.
    enjoy!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. am să-l iau de urechi pe "ciocolatiu"...am dat căutare http://maimutaroz.blogspot.com,şi mă duce tot spre "visez doar ciocolata":)...cred că ar trebui să ţi-l postezi pe dreapta la lista de bloguri să intru direct...eu vreau să-mi cer scuze dacă la comentariul anterior am luat poziţia"soacrei"şi ţi-am adus ceva observaţii fără rea intenţie...nu trebuie să-ţi ceri scuze sau să schimbi scrisul,dacă ţie şi celor apropiaţi ţie le place...Iolanda a primit şi ea astfel de"indicaţii preţioase"şi nu le-a luat în seamă...cine vrea să citească citeşte...şi eu o fac,chiar dacă trebuie să citesc de câteva ori,bine acum la tine e mai uşor,dar repet mă simt jenată dacă fără să vreau te-am jignit...am un stil uneori când fac remarci,de mi-e ciudă pe mine,că pot fi aşa de dură...
    ps.mulţumesc şi ptr.pontul cu fundalul...am intrat şi acum îmi dau seama cât de "oarbă"pot fi uneori:chiar nu văzusem opţiunea"răsfoiţi fişierul":)..acum să vezi distracţie!...că deşi aş putea să-ţi fiu mamă,la suflet nu am depăşit pragul vârstei tale:)...să nu cumva să mă iei acum cu dvs.că mi-e bine când îmi vorbeşti la per-tu..mă simt şi eu mai tânără:)...

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Ryanna, iti raspund aici.
    Am adaugat maimutaroz in dreapta...dar nu stiu de ce nu-ti merge:( poate trebuie sa incerci sa scrii de mana numele blogului, fara http.
    Vaaai nu trebuie sa-ti ceri scuze pt nimic!!! am inteles prea bine ca nu ai vrut sa ma critici, n-am luat-o ca pe o critica, absolut deloc!! din contra, am vazut si eu ca scrisul acela e dificil de citit, l-as fi schimbat oricum, caci nici eu nu reuseam sa imi citesc propriul blog:) nu, nu m-ai jignit absolut deloc, din contra, imi pari una din persoanele cu cel mai mult bun-simt din cate cunosc, de o finete si de o eleganta fara pereche. nu ai fost dura deloc, nu te simti jenata! si oricum, aici lumea poate scrie ce ii trece prin cap despre blogul meu, fiecare interpreteaza in felul sau, pe mine nu ma deranjeaza nimic, de asta poti fi sigura. dar repet: tu esti o persoana care imi face multa placere si onoare ca imi viziteaza blogul...
    EU sunt dura de obicei, cand fac remarci, si mie mi-e ciuda de mine:) dar stai linistita, imi face tare bine ca esti aici, ma bucur atat de mult sa te cunosc prin intermediul acestor randuri...si da, am vrut sa-ti spun mai demult, ca poate ar trebui sa-ti spun "dumneavoastra", eu am 27 de ani oricum, nu sunt chiar extrem de tanara, desi poate blogul asta arata a copil de 16 ani:))) insa pana la urma chestia asta cu varsta e foarte relativa, eu cred ca sufletul nu are varsta, asa ca daca si tie iti place, hai sa ne tutuim in continuare:)
    cu mult drag si multumesc din suflet, si sa-ti dea Dumnezeu tot binele si frumosul din lume,
    Roxana

    RăspundețiȘtergere