duminică, 22 mai 2011

Masca si fluturele (episodul 20)


Ea tresari insa si se departa de el.
-Ohhh tu sa ma ierti, ii zise, si privi in jos, in intuneric . Nu indraznea sa se uite spre el, se simtea deodata extrem de jenata.El isi dadu seama si nu mai incerca nicio apropiere .Mersera unul langa altul tacuti.
-Imi pare rau ca am stricat totul, zise Mircea cu dezamagire in voce.
Dragul de el…I se franse inima vazandu-l suparat.
-Nu, n-ai stricat nimic, eu sunt cea care a stricat atmosfera…nu stiu ce e cu mine..o fi schimbarea de aer, sau poate prea mult dans, prea mult efort azi…nu sunt obisnuita. Iarta-ma tu, probabil esti obisnuit cu persoane mult mai...active, iar pe mine de la 2 dansuri m-a luat ameteala…parca as fi o baba, incerca ea sa faca haz.
-Ba sa nu-ti faci griji, nu stiu cum par insa de fapt mie-mi plac fetele mai linistite..asa ca tine.O privi si o lua de mana.
Selena ii multumi in gand insa senzatia dedisconfort tot nu o parasea.
-Sel…nu am glumit, stii, cu Mihai mai devreme. Chiar ma simt…chiar m-ai cucerit…esti fata cea mai de treaba pe care am cunoscut-o vreodata…si…cea mai frumoasa, ii sopti. Nici macar fetele din televiziune nu se compara cu tine, nu au naturaletea ta… de fapt, trebuie sa recunosc ca te-am placut imediat, de la inceput, de cand cu proiectul tau indraznet de emisiune. Ai fost asa de simpatica incat inima mea a luat-o razna imediat…te superi, daca-ti marturisesc? intreba el cu un aer de copil strengar care vrea sa para spasit, dar spera la bucata de ciocolata.
-Ohh...eu…zise ea, si isi simti mana stransa mai tare.Se intreba cum ar fi reactionat Mihai daca ar fi fost de fata, si se uita brusc in jur sa vada daca nu cumva e pe aproape, observandu-I orice miscare ca un radar, insa deja inserarea coborase si nu se vedeau decat luminile petrecerii, la o distanta buna caci se departasera destul. Brusc I se facu frig si ar fi vrut sa fie la sute de km departare, la ea acasa, in liniste, sa nu mai stie de nimeni si de nimic, sa se ascunda sub patura si sa doarma.Mircea ii observa starea.
-Nu stiu ce e in capul meu sa te stresez atat, vad ca nu prea esti in apele tale, iarta-ma, iarta-ma, zise si incerca sa o cuprinda pe dupa umeri insa ea se indeparta si incepu sa mearga in tacere.
-Selena….o striga el. Te-am suparat cu adevarat???Poti sa-mi explicit, te rog, ce am facut?
Ea nu-I raspunse, o mare sfarseala o cuprinsese si n-ar mai fi vrut decat sa doarma.
-Selena! Te rog, zise el cu disperare in glas si ea se opri.Ii arata un chip obosit .
-Draga Mircea, tu sa ma ierti, nu, nu mi-ai facut absolut nimic, esti absolut minunat…esti un baiat minunat, nici nu te merit si da, am simtit si eu de la inceput o mare afinitate pentru tine,…insa stii, nu sunt obisnuita cu lumea vedetelor, poate pentru tine este normal sa ai totul repede insa eu functionez un pic..mai incet, intelegi, nu mi-o lua in nume de rau…Hai sa pornim mai usurel….mie-mi place sa cunosc persoana de langa mine, inainte de a ma arunca in ceva mai serios..intelegi…adica nu sunt genul de fata…nu stiu ce fel de persoane intalnesti tu in lumea ta, eu sunt repet, mai inceata..nu-mi place sa ma grabesc, murmura ea, si isi relua mersul.
-Sigur, sigur Sel, zise Mircea insa parca nu i-ar fi inteles bine sensul vorbelor. Cum spui tu…eu nu vreau sa te …sa te fac sa te simti prost in niciun fel…ma bucur ca simpatia e reciproca, si sper cu adevarat sa…in fine, vreau sa spun, sa-mi dai o sansa…acum chiar parea un copil care se roaga de mama sa-I cumpere acadeaua. Ii parea rau de el insa se simtea prea obosita sa mai lungeasca discutia care oricum parca nu avea sens. Il lua de brat prefacandu-se inveselita:
-Gata darling, cu atatea scuze si pareri de rau…hai sa ne grabim, altfel se termina petrecerea fara noi!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu