duminică, 1 mai 2011

Teatru cu fluturi (episodul 7)


Desi nu putea sa spuna ca moare de dragul “ domnului profesor”, cursul de teatru deveni pentru ea cel mai interesant de la scoala de televiziune. Ii placea, fiindca putea sa se elibereze, sa traiasca situatii intense si variate; din cauza ca nu-l placea pe Mihai, avea chef sa-l sfideze, sa-I  zgandare putin orgoliul.Planuiau sa realizeze un spectacol, pe care sa-l prezinte la sfarsitul cursului. Spectacolul implica text, coregrafie si ceva cantat. La proba de voce, se descoperi ca vocea potrivita pentru bucata respectiva era chiar a ei. Dintotdeauna cantase in diverse coruri, ii placea foarte mult, asa ca fu incantata cand Mihai ii spuse:
-Bravo, nume de luna….cred ca vei fi mica noastra cantareata. Insa melodia e putin cam grea pentru tine…ce zici, te simti in stare s-o interpretezi?
-Normal! Spuse Selena dintr-o rasuflare. Adica…stii, depinde….programul meu e deja foarte incarcat, daca asta cere repetitii suplimentare, nu stiu sincer cum voi face…As putea doar seara insa nu foarte tarziu, si in week-end..
-Si noaptea, nu-I asa? Intreba Mihai autoritar.
-Oh nu, noaptea dorm, altfel sunt distrusa..
-Vom vedea! Replica el. Asadar, Selena ramane pt cantecul lui Lorelei, care-l ademeneste pe Romeo.
     Era o piesa in care se amestecau mitul lui Romeo si al Julietei cu cel al lui Lorelei.Din cate intelesese , piesa era scrisa chiar de Mihai (ce multitalent!). In calatoria sa inainte de a ajunge la Julieta, Romeo trebuia sa infrunte mai multe vicisitudini si incercari, printre care tentatia frumoasei Lorelei si a cantecului ei…personaj interpretat chiar de Selena. Intr-un final, Romeo ajunge la timp, inainte ca Julieta sa bea fatidica otrava, si totul are happy-end. Era o varianta moderna a povestii lui Shakespeare, care Selenei ii placea, fiindca aducea o incheiere fericita povestii tragice a celor doi- si dupa parerea ei, lumea avea nevoie sa  vada si varianta cea cu happy-end, astfel se intelege mai bine povestea celor doi indragostiti, care  poate fi povestea oricui, cu final  tragic sau fericit. Asa ca pana la urma era incantata sa joace intr-o poveste atat de frumoasa, ghidata de un actor faimos; partea mai putin buna era faptul ca Romeo se lasa captivat de frumusetea si cantecul lui Lorelei, si la un moment-dat trebuiau sa se sarute….ceea ce ei nu putea decat sa-I displaca. Era destul de pudica, si nu prea avea chef sa se lase sarutata de oricine, mai ales de baiatul care il interpreta pe Romeo…saracul nu era chiar groaznic, insa nu prea era idealul ei de Romeo….mai scund decat ea, blond, spalacit, sters, inteligent totusi si actor in devenire. Cu asa Romeo insa… halal de viitorul teatrului romanesc, se gandea ea. Pe deasupra, il mai chema si …Matei Protopopescu, si toti ii spuneau Mache…era parca un personaj izvorat direct din Caragiale…Se forta sa si-l imagineze pe Mircea in rolul lui Romeo, dar de fiecare data cand vedea mutra lui Mache isi amintea ca se numeste asa, o pufnea rasul de nu se mai putea opri, si halal Lorelei si halal repetitii...
Nu prea-I iesea rolul de seducatoare …era cam timida si trebuia sa fie femme fatale; mai ales scena sarutului…era groaznica. Colegul cel blondut ba o calca pe picior, ba o apleca pe spate prea mult, ba o tragea de par, ceea ce-l umplea de manie de fiecare data pe dl Vedeta:
-Parca nu v-ati fi sarutat niciodata in viata voastra, niciunul dintre voi! tuna el. (si in ce o privea pe Selena, nu era prea departe de adevar) Pentru Dumnezeu!nu trebuie sa fie nici scurt, nici lung, nici prea lasciv, dar in fine..nici prea cast..pur si simplu, un sarut normal!! Selena! Imagineaza-ti ca iubitul tau e pe cale sa fie furat de alta..si atunci, prin sarutul tau trebuie sa-l cuceresti, sa-l faci sa fie al tau pt totdeauna! Iar tu, Mache! Mai Imagineaza-ti ca n-ai vazut pe lume fata mai frumoasa, mai seducatoare…si esti total transportat si cucerit!! Nu mai ai ochi , inima, decat pt ea!!nu mai respiri decat ca sa-I asculti glasul! In ochii ei, te pierzi si esti pierdut pt vecie, caci are cei mai frumosi ochi pe care i-ai vazut si-I vei vedea vreodata! Iar buzele, gura ei, e cea mai dulce si mai parfumata….
-Asta cam asa e! se gasea sa spuna si tontul de Mache…pardon, adica inteligentul de el.
-Daca e sau nu e asa, replica scurt Mihai, nu e problema si nici treaba ta sa stabilesti acum(replica pt care Selena nu putu sa nu-I fie recunoscatoare). Treaba ta e sa-ti imaginezi toate astea…sa te gandesti cum e Romeo, orbit, vrajit, pana la completa uitare de sine…Iara tu, Lorelei!
-Prezent! Exclama Selena.
-Tu,,….trebuie sa fii mai seducatoare.Mai invaluitoare! Ti-am zis: imagineaza-ti ca trebuie sa-l recuceresti pe iubitul tau, cu orice pret, iar singurele arme pe care le posezi sunt cantecul tau, vraja ta, sarutul tau…cam asa!
Si dintr-odata, Mihai lua chipul lui Lorelei; ai fi spus ca e fata cu adevarat: felul cum se unduia, cum privea, cum vorbea, cum il lua de mana pe Mache…pe Romeo….cum apoi il aduse aproape, gata sa-l sarute….toata sala se prapadea de ras, nu insa si Selena. Ar fi vrut foarte mult sa poata sa fie asa cum ii cerea el…ar fi dat orice sa-si imagineze cum sa-si recucereasca iubitul printr-un sarut, insa din pacate, ea nu avea un iubit real….(de Stefan uitase complet)..si oricat ar fi incercat sa si-l imagineze pe Mircea in rolul lui Romeo, era un efort destul de mare…Cine stie, poate nu sunt facuta  sa fiu actrita, isi spunea ea, abatuta.Daca nu sunt in stare nici de doua secunde de sarut prefacut, si nu sunt in stare sa-mi imaginez ca ma saruta un tip care-mi place…cum o sa fiu Nicole Kidman, care face scene de dragoste??Pffiiiiiiiu…actoria e ceva mai complicata decat mi-am inchipuit, zau. Si nu rareori, la birou, se uita la calculator si vedea fata lui Mache, incercand s-o sarute… si se trezea ca o apuca rasul de una singura…nu, definetly, Romeo nu putea arata asa, era o jignire la adresa lui Shake…sau cum s-o fi scriind. Insa ea..oare cum trebuia sa arate? Cum arata o preafrumoasa zana a undelor, blonda pe deasupra(hmmm acum am ajuns si blonda)?Ce expresie poate sa aiba, ce privire, cu ce privire il incanta pe Romeo?

2 comentarii:

  1. eu de fiecare data cand intru aici ma farmeca titlul..
    din prima.
    cat despre continut..
    astept cu nerabdare continuarea:)

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc frumos:) ma bucur , chiar credeam ca nu mai intra nimeni:) continuarea, sper sa fie din ce in ce mai frumoasa:P
    seara buna!

    RăspundețiȘtergere