marți, 24 mai 2011

Masca si fluturele (episodul 22)


Se facuse deodata extrem de cald, si parca o apasa intreaga atmosfera. Mai ales ca focul pe care-l facusera baietii era foarte mare. Si foarte frumos. Nici nu mai tinea minte de cand nu mai participase la un foc de tabara, de cand era mica. Cineva canta la chitara, si mai multe voci I se alaturasera in cor. Fredona si Selena alaturi de ei. Atmosfera incepea sa devina foarte placuta. Se relaxa.Isi intinse pe nisip picioarele lungi. Fusta I se ridicase deasupra genunchilor iar pe pielea ei dezgolita jucau reflexele flacarilor.Marea fosnea cu mii de tone de matase intunecata, ca o zeita materna protectoare si atotputernica, iar briza cu un imperceptibil miros de sare ii mangaia obrajii. Selena privea in departare, concentrata, pe deasupra canii ei cu ciocolata, si nu rostea un cuvant.. .La un moment-dat, parca simti privirea lui…Mihai, alaturi. Brusc deveni constienta ca el era acolo, si nu privea nicaieri decat la …ea. Doamne, de ce venise, sa-I strice seara, s-o faca sa stea ca pe jar, sa nu mai aiba o clipa de liniste? Isi intoarse capul spre el si-l surprinse privind in jos, in directia picioarelor ei goale afundate in nisip.Privea in gol, sau …?  Cu un reflex, Selena se acoperi protector cu faldurile fustei.Parca i-ar fi simtit aievea atingerea.Doamne, de ce se asezase chiar acolo langa ea? Oare avea sa o tortureze toata seara?Si in fond, de ce ii pasa ei atat de mult?Oare o lua razna?
Ii ajunse si Mircea, impreuna cu alti doi baieti si o fata. Se asezara langa ei si incepura sa palavrageasca.
-Totul bine, Sel?mai bine? O intreba Mircea cu tandrete. Ea ii zambi recunoscatoare si il mangaie pe brat, constienta de privirea lui Mihai.
-Da dragul meu, mult mai bine, multumesc, zise si se stranse langa el. Mircea o mangaie pe spate si o lua firesc de dupa mijloc. In mod normal, Selena nu l-ar fi lasat, insa acum un dracusor o facea sa se comporte cu el precum cu un iubit. Lasa, sa sufere un pic domnul profesor, rase ea in sine, desi nu-si deslusea prea bine care era vina pentru care voia sa-l pedepseasca. 

Un comentariu: