joi, 26 mai 2011

Masca si fluturele (episodul 24)


-Eu cred ca lui Mihai ii este frica de o relatie adevarata, in care sa se implice. Eu cred ca de fapt a fi mare vedeta ii este ca un paravan comod, in spatele caruia se poate simti in siguranta. Astfel poate fi sigur ca nu va fi ranit, abandonat, cum se intampla oamenilor obisnuiti. Vedetismul poate fi o solutie buna pentru infirmii in iubire..sau pentru cine e incapabil sa iubeasca.
Toti o priveau socati, chiar si Mircea.
Mihai spuse cu voce joasa:
-Dar eu nu sunt “vedeta”, Selena…nici nu am pretentia de a fi.
Ea insa se inversuna in argumentatia ei.
-Poate ca nu ai pretentia, poate nu-ti dai nici tu seama, insa asta esti. Iar faptul ca toate fetele iti cad la picioare fara sa faci cel mai mic efort, iti permite sa ai relatii superficiale si comode, numai bune pentru ego-ul tau…Insa oamenii nu te cunosc cu adevarat, nu stiu cu adevarat cine esti, fiindca imaginea ta de vedeta e ca un geam opac prin care nu se poate intrezari omul cel adevarat…Si astfel, nici relatiile tale nu sunt reale- poate ca atunci cand descopera cum esti de fapt, fetele respective fug…Pentru ca omul pe care-l intalnesc  nu seamana cu cel pe care si l-au imaginat si pe care l-au idealizat…In fond, esti doar o himera, un vis al adolescentelor de 16 ani care-l asteapta pe Fat-Frumos, insa nu esti real. Esti doar o imagine spre care fetele aspira. Incarnezi un Don-Juan modern, insa cum esti cu adevarat, omul care esti, nu stie nimeni.In fond, esti singur. Dintr-odata isi dadu seama ca in fond in loc sa-l acuze, ii lua apararea si il compatimea. Mersese cam departe. Toti o priveau cu uluire, mai ales  fetiscana cea blonda.ce o apucase?
-Si atunci,ce imi sugerezi sa fac, Selena? intreba vocea lui joasa, in asteptarea tuturor. Simti ca tamplele ii zvacneau ca niste tobe, si o durere de cap ingrozitoare o cuprinse deodata.
- Nimic..nimic, iertati-ma, iarta-ma…Sunt treburile tale, nu ar fi trebuit sa ma bag, scuza-ma, spuse ea, se ridica si fara sa se mai uite la nimeni, pleca . Noapte buna tuturor, si petrecere frumoasa in continuare, eu cred ca ma retrag. M-a luat o migrena groaznica..
-De la atata profunzime psihologica…cred si eu, auzi ea in spate un comentariu rautacios.
Nu mai putu sa mai indure si aproape alergand, se retrase in directia hotelului unde erau gazduiti. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu