vineri, 20 mai 2011

Din ce citesc, vad ca oamenii din orase isi complica existenta; si cu cat e mai complicata, cu atat au ei mai multe intrebari de la viata si de la ei insisi, mai multe si mai complicate.
In plus, oamenii din orase au mereu cate ceva de facut. Traiesc pentru un proiect, pentru o obsesie. traiesc pentru a alerga. De aceea, nu se relaxeaza niciodata, nu respira aer niciodata. Nu isi iau vacante, sau daca si le iau, sunt din acelea cu calabalac si cheltuiala mare. etc. De aceea, sunt ..sa zicem, nefericiti.Ori mai putin fericiti decat ar putea fi.
In seara aceasta, am ales sa privesc cerul si sa stau cu mine pe terasa. Fara sa fac nimic,fara sa vreau nimic . Sa ma gandesc la mine si la cat e de simpla in fond viata. Si la cat de putine lucruri imi trebuie.
In seara asta, totul e simplu. In seara asta am renuntat sa ma pregatesc pentru ziua de maine, sa numar bani, sa-mi fac planuri, sa-mi iau bilete de avion, sa fac curatenie, sa mananc, si..chiar si sa continui sa-mi scriu romanul meu imaginar. In seara asta, privesc cerul, in pace cu mine. Nu mai vreau niciun interes. 

4 comentarii:

  1. Julieta scumpă,
    nu oamenii de oraş îşi complică existenţa,ci oraşul îi aduce în acest stadiu:)...ştii ce regret eu că printre altele,nu am avut parte în viaţă?..acea posibilitate să pot sta jumătate de an la ţară,şi jumătate la oraş...mă gândesc mereu cum că strămoşii noştri erau mai înţelepţi şi mai atenţi cu bunăstarea lor...acum stresul şi limitele financiare ne sufocă..dar probabil asta ne este dat să trăim..şi eu am trăit mereu la oraş,e drept ceva mai mic,dar stresul este aceeaşi,mai ales când în joc este supravieţuirea într-o junglă metaforică...
    mă bucur că ai revenit,şi că îţi continui frumosul roman..sper să poţi ca într-o zi să-ţi mângâi coperţile acestuia real,şi să-ţi aducă numai noroc şi fericire:)..
    o duminică frumoasă..
    pup cu drag!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur sa te pot citi. Esti friumoasa. Te imbratiosez cu mult dag.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Ryanna,
    Si eu ma bucur tare tare mult ca nu ai disparut din blogosfera, si ca imi faci onoarea de a trece mereu pe la mine:)Gandul asta cu oamenii din orase mi-a venit intr-o seara de stat pe terasa, intr-o mica localitate la mare, iar "oamenii" de care vorbesc sunt de fapt, poate, eu insami, caci inainte am stat in Bucuresti, si acum stau aici, la mare. Asa ca realizez care este diferenta,intre eu cea din Buc si eu cea de aici, viata e mai simpla aici, in mijlocul frumusetilor naturii...dar fiecare are avantaje si dezavantaje, cred ca e bine sa ne bucuram de frumosul pe care il ofera fiecare.
    Te pup si eu mult, cu drag, multumesc, te imbratisez si sper sa ai o saptamana plina de soare peste tot ceea ce faci si simti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Amuleta Japoneza,
    Sunt onorata de vizita si de apreciere, iti multumesc si te mai astept, daca iti face placere!

    RăspundețiȘtergere