vineri, 24 iunie 2011

Dansul fluturilor albastri (episodul 50)


 Contrar a ceea ce se asteptase, in sala de teatru era o lumina blanda si foarte multa lume. O atmosfera placuta de voie-buna si de intensa asteptare. Intr-adevar, era una din piesele cele mai dorite de catre publicul bucurestean.
Selena si Marius isi gasira locurile si se asezara confortabil. Erau chiar in randul al doilea, central. Ea se simtea bine…dar isi simtea stomacul strangandu-i-se la gandul ca exista posibilitatea sajoace… El. Nu indrazni sa ­il intrebe insa pe Marius, nici sa se uite pe vreuna din brosurile care prezentau piesa.
Marius o privea multumit.In timp ce asteptau Cortina sa se ridice, ii lua mana si i-o duse la buze.
-stii de ce te-­am ‘invitat’ in seara asta la teatru? o intreba zambind. Cred ca astazi se implineste un an de cand ne-am vazut prima oara…la acel curs de teatru si de televiziune, iti mai amintesti? Tii minte ce timida si stangace erai? Absolut cuceritoare..
Asa era! Nu isi mai amintea, sau voise inadins sa uite tot ceea ce tinea de acel timp.
-Draga Marius, nu stiu ce sa spun…imi pare rau ca nu…
-Nu trebuie sa spui nimic, draga mea, ii sopti el. Pur si simplu sper sa te bucuri de piesa, atat. Am vrut ca seara de azi sa fie mai deosebita, pentru ca anul acesta de cand te cunosc, a fost unul din cei mai fericiti ai vietii mele. Ea rosi, isi feri privirea. El continua: si de aceea, as vrea sa  fii si tu fericita, macar pentru o seara. Ii duse din  nou mana la buze, si apoi se facu intuneric total. Piesa incepuse.
 Povestea se petrecea in Japonia contemporana…un pescar sarac se indragostea de fata unui personaj avut, si totul se derula in jurul incercarilor lui de a cuceri inima fetei, de a o infrange pe aceea a tatalui.
 Asa cum se asteptase, cum se temuse, cum se rugase la toti dumnezeii sa nu se intample…in rolul pescarului juca Mihai Bohalteanu. Mai viu si mai intens ca niciodata. Superb. Ametitor. Vibrand de energie si de acel ceva care te facea sa il urmaresti cu rasuflarea taiata pana la ultima replica. Pana cand disparea din scena. Si sa vrei sa il chemi inapoi, in rafale de aplauze. Acel ceva care te facea sa vrei sa-l iei cu tine acasa si sa nu-l mai lasi sa plece niciodata.
-Apropo, Selena, il auzi ea pe Marius soptindu-I in ureche. Il mai tii minte pe amicul nostru, Mihai Bohalteanu? Dupa cum vezi, e personajul principal- si pentru acest motiv te-am adus in seara asta sa-l revezi, sa-ti amintesti cum te chinuia la cursul de teatru, chicoti el satisfacut probabil de mutra inciudata a Selenei. Ha! de-ai sti tu….ii spunea ea in gand. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu