sâmbătă, 18 iunie 2011

Revendica-ti-feminitatea-si-remarca-te-in-multime- articol preluat de pe kudika.ro

...pentru ca mi-a placut foarte mult si de ce nu-m-am regasit...si am regasit in descrierea de mai jos pe alte femei din jurul meu....Pentru ca am intalnit pana si barbati  deja "dresati" sa se comporte intr-un anume fel cu femeia descrisa mai jos...barbati speriati parca de o femeie- adversar, barbati care se asteapta la orice numai la feminitate nu, barbati care parca stau in garda asteptand sa-i lovesti, sa le spui sau sa le faci ceva rau, si care-vazand ca nu ai nici cea mai mica intentie sa faci asta- te rpivesc ciudat, ca si cum ceva iti lipseste, ca si cum ai fi handicapata daca nu simti nevoia sa-i contrazici, sa-i inseli, sa te lupti ori sa -ti bati joc de ei....Cred ca sunt multe de discutat pe tema aceasta, in functie de experienta fiecaruia:)

Redau aici cateva din fragmentele care mi s-au parut esentiale.
O vara minunata si plina de feminitate!!

"Secolul 21. Secolul vitezei si al tehnologiei. O lume a barbatilor se spune. Inclin sa cred ca devine din ce in ce mai mult o lume masculinizata, mai mult decat o lume a barbatilor. Femeia invata sa fie puternica, isi reprima din ce in ce mai mult feminitatea si doreste sa fie acceptata. Unde a disparut feminitatea ma intreb? Si care a fost punctul de plecare in a transforma energia creatoare si vie intr-un pachet de muschi lipsit de afectivitate? E oare suficient sa fii femeie pentru a exprima feminitate? Dupa parerea mea vorbim despre secolul mastilor sociale.

Ma uit si ma minunez din ce in ce mai mult de mesajele care sunt transmise femeilor despre ce inseamna sa fii o femeie atragatoare. In timp ce unele reviste te invata sa fii femeia fatala, altele iti spun sa fii femeia puternica care nu lasa nicio urma de emotie sa patrunda dincolo de aparitia hotarata si rece. E un joc periculos, acest joc al relatiilor asa am auzit si trebuie sa ai grija cum iti joci cartile. 

Trucuri, retete, strategii, pentru a fi femeia care stie sa pastreze un barbat langa ea. Masti si iar masti. 

Acestea cu siguranta nu te fac candidata care ajunge din pat la altar.

Majoritatea femeilor resping din ce in ce mai mult aceasta latura feminina autentica a lor. Lasa-ma sa-ti spuna insa ca ele intotdeauna vor avea probleme in a atrage barbati care sa isi doreasca sa fie cu ele intr-o relatie. Le doresc pentru aventuri de o noapte. Sigur, se poate. Insa sa-si doreasca sa le atribuie un rol mai important in viata lor? Asta este altceva.

Iubita mea doamna, daca nu stii cum sa lasi feminitatea sa iasa la suprafata, vei sfarsi nefericita, te vei simti poate mizerabil si respinsa. Iti rapesti o mare parte din energie sa respingi o parte din tine care este acolo, fie ca iti doresti sau nu.

Si chiar daca crezi ca esti fericita, intr-o zi vei simti ca ceva lipseste. De ce? Pentru ca respingi o anumita parte din tine. Sa fii capabila sa iti reclami energia feminina este un aspect care se afla la baza fericirii tale si in definitiv la baza unei relatii fericite.

Afectivitatea si autenticitatea sunt trasaturi care stau la baza feminitatii.

Natura feminitatii se traduce in viata. Si asta implica, emotii, autenticitate, imprevizibil, vulnerabilitate si sexualitate. Sa fii feminina, inseamna sa nu-ti fie teama de propria abilitate de a simti lucruri, de a te bucura, de a contagia lumea cu energia ta.

Cel mai important lucru la aceasta persoana este ca nu-si respinge sentimentele. Daca este trista vezi asta pe chipul ei, daca e ranita, iti dai seama, daca e furioasa poti simti asta. Ea nu respinge absolut nici o parte din ea.

Pentru majoritatea femeilor a ajuns sa fie inspaimantator sa fii autentica in zilele noastre. Credem ca autenticitatea e gresita, pentru ca intr-adevar ni s-a insuflat acest lucru. Femeile sunt crescute astazi in spiritul competitiei cu barbatii. Ca si cum lumea e o jungle si conteaza cine castiga, femeile sau barbatii. 

S-a pierdut total din vedere ca energia masculina si energia feminina sunt complementare si ca sunt un dar pe care ni-l oferim unii celorlalti.

Problema este insa ca majoritatea femeilor ajung sa se simta respinse pentru ca sunt feminine. Cel mai ingrijorator lucru este ca femeile s-au convins pe ele insesi ca daca iti exprimi energia feminina e gresit. Nu e ok sa fi vulnerabila. Trebuie sa fii femeia puternica, care nu-si arata slabiciunile in public. Asa te invata societatea de azi. S-a ajuns aici si datorita persoanelor nepotrivite care au atribuit etichete unor femei care si-au exprimat emotiile la un anumit moment:
E asa de prostuta!

Ce nebuna!

De ce esti atat de emotionala?


Toata lumea parca a innebunit si functioneaza pe principiul: ascunde gunoiul sub pres ca te ocupi mai tarziu de el. Scuza-mi  limbajul dar l-am imprumutat din popor.

Acum sa nu intelegi ca ceea ce spun este:”trebuie sa fi o epava emotional”, este vorba despre faptul ca in calitate de femeie ai dreptul sa arati ca esti femeie si sa simti ceea ce simti. Daca viata ta este centrata intotdeuna pe a face lucrurile pe care le ai de facut, a face pe plac oamenilor pentru a te integra intr-un grup, a obtine mereu ceva, a pastra regulile, a te preface ca nu ai nici cea mai mica temere si daca esti mereu pana in gat cu responsabilitatile, probabil ca feminitatea ta a fost suprimata.
Energia feminina este infricosatoare

Femeile care exprima ceea ce simt, atunci cand simt, sperie o multime de alte femei. De ce se intampla asta? Pentru ca daca o regina a ghetii se uita la o femeie autentica automat i se declanseaza o temere ca si ea si-ar putea pierde controlul. Femeia de gheata trebuie sa fie in control. Si-a respins si si-a negat dreptul de a fi vulnerabila. Nu mai poate da inapoi. 
Apoi, vad in jurul meu o multime de femei stramband din nas cand alte femei sunt reale si feminine. 
Ele se gasesc in grupuri si susotesc judecand comportamentul celorlalte. Analizand daca sunt imbracate dupa ultimul trend, analizand fiecare miscare. Poate ca e vorba despre un ras spontan, autentic si caraghios care exprima bucuria reala si vulnerabilitatea. Poate e vorba despre o femeie care vorbeste mai tare decat ai auzit la televizor si deja ai catalogat-o.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu