joi, 30 iunie 2011

Dansul fluturilor albastri (episodul 64)


Interviul fu mai scurt si mai sumar decat se asteptase, o intrebara despre ea, despre studii si despre viata ei…Un fel de CV vorbit.Cand veni randul sa spuna daca subiectul romanului era imaginar sau nu, ea spuse sovaind ca era inspirat din realitate, si ca intr-adevar avusese o pasiune pentru un actor, insa nu dadu bineinteles nume. Interviul se sfarsi cu o calda urare din partea realizatorilor de a vinde cat mai multe exemplare si cu invitatia de a mai scrie. Se parea ca stilul ei  foarte tanar inca mai avea de lucru pana sa ajunga la maturitate.
Selena se intoarse acasa cu un vag sentiment de triumf…realizase in sfarsit ceva? Da. Facuse ceva de care se putea considera oarecum mandra. Faptul ca oamenii o citeau si o iubeau ii facea bine. Se parea ca pana la urma lucrurile isi aveau o compensatie a lor. putem avea unele lucruri in viata…
O suna Andreea, singura care stia de romanul ei. De ceva vreme se sunau si se vedeau regulat. Era mandra de a fi fost cea care o indemnase sa scrie. O felicita inca o data. Ii citise romanul si ramasese incantata. O sunara si fosti colegi si mai ales colege de la serviciu- Andreea o tradase!! O invitara chiar la fostul  loc de munca, sa o felicite pentru cartea pe care o citisera toti. Acum povestea ei devenise publica! Era tratata ca o vedeta, insa ea se rusina pentru faptul de a fi astfel expusa, viata ei, intimitatea ei…Parca era altcineva , fata aceea care suradea si incerca sa nege faptul de a fi fost cu adevarat indragostita de un mare actor….Cand publicase cartea nu se gandise nicio clipa ca sufletul ei avea sa ajunga pe buzele si in mintea atator de multi oameni…In fond, scrisese pentru ea nu pentru ei. Acum se afla insa in fata faptului implinit.Se temea mereu sa nu cumva sa afle El…desi pe undeva se intreba daca nu cumva chiar asta isi dorise pana la urma, in secret? Ca intr-o zi el sa ia cartea in maini si sa descopere: nu am avut o simpla admiratoare…ea chiar m-a iubit cu adevarat. Oare nu era aceasta cea mai frumoasa declarative de dragoste pe care ar fi putut sa i-o faca vreodata?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu